Packar för hemfärd

Då var det dags att packa väskorna och bege sig hem till Europa och Sverige igen. Klockan är en bit efter midnatt här på USAs östkust och vi vill egentligen inte riktigt åka hem – det finns så mycket mer att uppleva här borta – men vi är överens om att vi gärna återvänder hit snart igen.

Tyvärr finns det inga bilder från idag att visa eftersom kameran har fått vila på hotellrummet. Flera timmar har spenderats i Central Park, en helt fantastisk oas mitt i city. Vi har också besökt South Street Seaport – södra hamnen i New York med riktigt härlig bar- och restaurangmiljö i närheten av finansdistrikten.

Imorgon blir det ett par timmars ”sista minuten”-shopping innan taxin tar oss till Newark Liberty Airport för vidare flygning till Sverige. Om in- och utcheckningen blir lika enkel på hemresan som när vi flög hit återstår att se.

Söndag i New York, pride och jätteutsikt

Då var det dags för dagens rapport från världens huvudstad. Hoppas ni har det bra där hemma!

Idag har staden sprudlat av färger, former och saker-man-inte-riktigt-kan-definiera. New Yorks alldeles egen pridefestival har nämligen gått av stapeln denna söndag. Själva paraden höll på i säkert 4 timmar, vi orkade med att se ungefär hälften innan benen blev sura och hungern satte in.  Sedan tog vi oss till Rockefeller Center och "Top of the Rocks" med utsikt över stora delar av New York. Riktigt häftigt!

Här kommer tre bilder från dagen, många fler finns på den här länken (Facebook-albumet). Enjoy!

Våning 69 med Central Park i bakgrunden

Central Park

En av alla tusentals och åter tusentals som passerade i Prideparaden. Just den här mannen poserade så snällt och konstaterade samtidigt: "38D – that’s all you need to know".

Lördag i New York

Idag har jag köpt en kamera, en riktigt fin Nikon i en välkänd fotoaffär i närheten av vårt hotell. Är riktigt nöjd så här långt, jämför gärna bilderna från mobilen med dessa nya. Fler bilder finns i fotoalbumet på Facebook, klicka här

Ikväll blir det någon form av middag, troligtvis i Greenwich Village. Vi har insett att taxi inte är så dyrt som man skulle kunna tro, så vi föredrar det framför tunnelbanan ikväll.

New York, here we are

Så har vi äntligen kommit fram till New York efter en lång resa från Stockholm. Lite chockerande är att det tog längre tid att komma ut från Sverige än att komma in i USA. Det kan möjligen ha lite att göra med hushållssaxen som Richard försökte smuggla med sig i handbagaget 🙂 men rent generellt så gick det hur smidigt som helst att ta sig in i staterna. Jag var mentalt förberedd på det värsta men det behövdes alltså inte den här gången.

04:00 ringde klockan hemma i Stockholm imorse och vi var tre halvdöda stackare som masade oss ut till taxin och vidare mot Arlanda. Runt 18-snåret svensk tid var vi framme på Newark Liberty International Airport och efter en taxiresa hit till centrala New Yoek har vi gjort oss bekanta med närområdet kring hotellet. Precis allt finns i närheten; Empire State Building, Broadway, Times Square och Madison Square Garden är det vi passerat idag på vår upptäcktsfärd.

Nu är vi alla tre oerhört trötta. Vi har gett oss sjutton på att inte sova förrän klockan 22 amerikansk tid så att vi kommer i fatt tidsskillnaden. Om bara en timme har vi lyckats och det kommer bli hur skönt som helst att få slumra in i hotellsängarna efter 24 timmars resande och promenerande. Rummet är för övrigt riktigt nice, en juniorsvit med stereo, två plasma-TVs och gratis Internet. Jag har tagit fram ett fåtal bilder att dela med mig av, fler kommer senare i veckan!

Det är alltid svårt att fotografera utsikten från ett flygplan. Här, under inflygningen till Newark, såg det precis ut som att vi var på väg att landa i vilken mellanstor svensk stad som helst, typ… Västerås.

Taxichauffören som inte tvekade att gasa och svänga. Bromsen verkade dock vara trasig på just den här bilen… 🙂

Vårt hotellrum, soffdelen

Vårt hotellrum, sängdelen

Richard pratar med Sverige och Sara försöker se toppen av Empire state building

Avfärd om 30 timmar

Snart är det dags för min absolut första riktiga semester sedan Lanzarote i januari 07. Det ska bli hur skönt som helst, framförallt med ett par dagars miljöombyte. Att det sedan är New York, världens huvudstad, det handlar om gör ju inte saken sämre.

Jag, Richard och Sara lämnar Stockholm bakom oss tidigt torsdag morgon och kommer hem nån gång i början av juli. Vi ska bo flott på Manhattan, äta en massa flottiga hamburgare och dricka mycket öl. Enligt Google ligger temperaturen strax under 30C dagtid i New York och det är ju inte fy skam. Detta blir min första resa utanför Europas gränser, risken är stor att jag blir tagen som terrorist…


Terrorist?

Precis som inför den senaste semestern är nu ångesten på topp. Jag har hur mycket som helst kvar att hinna med på jobbet innan jag kan lämna Sverige. Svetten lackar och jag vet inte riktigt hur jag ska prioritera. När man ser på det ur det större perspektivet låter det ju helt absurt men det är iallafall så det är.

Jag tänkte försöka uppdatera bloggen ett par gånger under veckan med bilder så titta gärna förbi om ni är nyfikna!