Oprah – en enda lång reklamfilm

Sjukhuset dag 3, operation om 7 dagar

Jag har tidigare hört rykten om att Oprah Winfreys tv-show är som en enda lång reklamfilm med pinsamt placerade produktplaceringar. Nu ligger jag här och tittar på alla möjliga lågbudgetprogram som går om dagarna, och kan också bekräfta dessa rykten för jag har tittat på en hel Oprah-show för allra första gången! För övrigt undrar jag vad företagen betalar för att vara med i ”Oprah”, det lär inte handla om några småsummor.

Igår var en hemsk dag med en riktigt hemsk kväll och tillhörande hemsk natt. Jag mådde verkligen riktigt dåligt och huvudvärken var kanske den värsta hittills, men nu är det över. Har fått lite nya blodtrycksmediciner som förhoppningsvis ska få ner mitt blodtryck, ett tryck som varit alldeles för högt de senaste veckorna. Hur som helst mår jag bättre nu och med lite tur får jag åka hem på permission senare i eftermiddag.

Att få komma hem ett par nätter gör väldigt mycket, det blir inte alls lika utdraget och tråkigt. Min kära far (han som också hamnar under kniven nästa vecka) är på väg hit för att hälsa på, tillsammans med lilla Elias. Sist någon var på besök var igår då mamma tittade förbi. Jag är visserligen ensamvarg, men 24 timmar utan en kotte att prata med kan göra en ganska frustrerad. Tur att telefonen finns… har hunnit med att terrorisera flertalet vänner och kollegor idag. 😉 För er som vill titta förbi så ligger jag på Akademiska, avdelning 70D2 (huvudentrén, 5 våningar upp med hissen).

Dags att krypa tillbaka ner i sängen och fortsätta njuta av den underbara kvalitets-tv som sänds så här dags. Over and out!

För övrigt…

…är det sista dagen hemma innan jag läggs in inför transplantationen. Imorgon är det dags att låsa in sig på Akademiska sjukhuset i Uppsala och där blir jag förmodligen kvar i drygt en månad framöver.

Sista dagen hemma är en må-kass-dag med huvudvärk, illamående och total kroppslig trötthet, vilket i och för sig symboliserar ungefär vad jag kommer slippa genom operationen den 22:a. Det hade nog varit jobbigare att vara pigg som en lärka idag, tror jag. Nu vill jag bara in och få detta överstökat så jag kan få må någorlunda hyfsat igen.

Så här kommer det gå till: Imorgon kväll läggs jag in och på tisdag börjar första förbehandlingarna inför operationen, då man börjar bryta ner mitt immunförsvar. Det gör man för att min kropp inte ska stöta bort njuren jag får från pappa.

På fredag eller lördag får jag åka hem på permission över en natt (mycket värdefullt!) och sedan fortsätter förbehandlingarna. Nästa tisdag kommer pappa och på torsdagen blir vi sövda och man sprättar upp oss och flyttar en av pappas njurar till min vänstra ljumske.

Sedan vaknar vi och jag mår förhoppningsvis redan bättre än jag gjort de senaste åren. Ett par veckors efterbehandling för att motverka avstötningar väntar, innan jag får åka hem och förhoppningsvis börja mitt nya liv.

En riktigt lång sista uppförsbacke väntar nu alltså, men sedan är det över. Oj, oj, vad skönt det ska bli.