Home, sweet home

Då var man tillbaka från Göteborg. Det blev en snabbvisit med två övernattningar på Hotel Gothia Towers, precis vägg i vägg med Svenska Mässan och mittemot Liseberg.

Förutom lite shopping och mys på ett flertal restauranger och krogar, hann vi med Universeum och Liseberg, båda lika fullsatta av hysteriska barnfamiljer som gjorde allt för att ta sig framåt, oavsett om där var någon i vägen eller inte.

Huvudsaken var att få komma iväg en stund, bort från vardagen och ha lite semester. Det behövde jag. 🙂

Klaustrofobi

Hela västra Sveriges befolkning hade tydligen bestämt sig för att gå på Universeum idag. Inklusive alla förbenade 5-åringar som skriker, springer, gråter, snorar och beter sig just som 5-åringar gör.

Det var totalt ohållbart inne på stället så jag sitter utanför och pustar en stund.

Vad heter det när man har fobi för stora, trånga folkmassor, särskilt om den innehåller barn?

Update: Det var precis samma sak på Liseberg. Fullt med folk, trängsel, kaos! Usch.

Hej Göteborg!

Sådär, då sitter man på en solig uteservering i centrala Göteborg och myser. Är här med familjen till på torsdag på en liten minisemester. Bor på hotell, äter och dricker gott och lär besöka Liseberg så bror får sitt. Och så har jag åkt spårvagn!

Göteborg är fint, nästan i klass med Stockholm. Trevliga restauranger, sevärdheter och framförallt fina flickor med charmig Göteborgsdialekt.

Göteborg är en perfekt stad för detta ändamål; att bara komma bort och mysa ett par dagar. Skulle dock inte kunna tänka mig att bo här. Stockholm i mitt hjärta. 🙂

Återkommer…