Humor bland raderna

IDG skriver om mobiloperatören Nordisk Mobiltelefon som drabbats av ekonomiska problem och nu hotas av konkurs.

En av de största kunderna som nu är orolig för vad som ska hända med deras mobila Internetuppkoppling är Kustbevakningen. Hela situationen är naturligtvis beklaglig men jag kan inte låta bli att småle åt kommentaren:

I dagsläget vet man inget om vad som händer med Ice.nets mobilnät vid en konkurs, betonar Hans Olofsson.

– Skulle det visa sig att att tjänsten upphör att fungera vid en konkurs, då har vi kastat våra pengar i sjön, säger Hans Olofsson.

”Ha! Lyckas du få den kunden ska jag…”

Skulle precis lägga mig i sängen och leta kvalster ett par timmar när jag snubblade över en kul grej hos IDG. I det finstilta i en annons påstår HP att ”Microsoft och Windows är registrerade varumärken i USA och tillhör Linus Torvalds”. HA!

Jag funderar mest på hur felet lyckades komma dit från början. Jag gissar på en blöt personalfest, ett vad eller helt enkelt någon som sagt upp sig. Tre gånger hann annonsen föras in innan felet upptäcktes. Fantastiskt!

Kolla annonsen

Loopia favoriserar kunder med Firefox

Webbhotellet Loopia i Västerås upphör aldrig att förvåna med sina olika kampanjer. Jag måste säga att jag är imponerad över deras kreativitet när det gäller att locka kunder på olika sätt. Senaste draget är att ge nya kunder som lägger sin beställning med webbläsaren Firefox så mycket som 50% rabatt på webbhotellkontot.

Nu vet jag inte om det här är lagligt alls (tycker att våra konkurrenslagar i Sverige borde säga stopp), men Loopia är ju inte kända för att vara direkt tillbakadragna gentemot konkurrenter. Smart är det iallafall. Att man sedan lyckas charma IDG.se att skriva om varenda liten vink och kampanj tycker jag bara är fånigt, särskilt från IDGs sida.

Nåja, Loopia må vara duktiga på marknadsföring men för min egen del är det alltid Gate9 som gäller, om inte de egna servrarna duger.