New York, here we are

Så har vi äntligen kommit fram till New York efter en lång resa från Stockholm. Lite chockerande är att det tog längre tid att komma ut från Sverige än att komma in i USA. Det kan möjligen ha lite att göra med hushållssaxen som Richard försökte smuggla med sig i handbagaget 🙂 men rent generellt så gick det hur smidigt som helst att ta sig in i staterna. Jag var mentalt förberedd på det värsta men det behövdes alltså inte den här gången.

04:00 ringde klockan hemma i Stockholm imorse och vi var tre halvdöda stackare som masade oss ut till taxin och vidare mot Arlanda. Runt 18-snåret svensk tid var vi framme på Newark Liberty International Airport och efter en taxiresa hit till centrala New Yoek har vi gjort oss bekanta med närområdet kring hotellet. Precis allt finns i närheten; Empire State Building, Broadway, Times Square och Madison Square Garden är det vi passerat idag på vår upptäcktsfärd.

Nu är vi alla tre oerhört trötta. Vi har gett oss sjutton på att inte sova förrän klockan 22 amerikansk tid så att vi kommer i fatt tidsskillnaden. Om bara en timme har vi lyckats och det kommer bli hur skönt som helst att få slumra in i hotellsängarna efter 24 timmars resande och promenerande. Rummet är för övrigt riktigt nice, en juniorsvit med stereo, två plasma-TVs och gratis Internet. Jag har tagit fram ett fåtal bilder att dela med mig av, fler kommer senare i veckan!

Det är alltid svårt att fotografera utsikten från ett flygplan. Här, under inflygningen till Newark, såg det precis ut som att vi var på väg att landa i vilken mellanstor svensk stad som helst, typ… Västerås.

Taxichauffören som inte tvekade att gasa och svänga. Bromsen verkade dock vara trasig på just den här bilen… 🙂

Vårt hotellrum, soffdelen

Vårt hotellrum, sängdelen

Richard pratar med Sverige och Sara försöker se toppen av Empire state building