Idol-Robin

Ännu en Idol skrivs in i historieböckerna. Trots att supersköna Amanda varit min favorit den senaste tiden så gjorde faktiskt Marie Picasso snäppet bättre ifrån sig ikväll, åtminstone kändes det så när man var på plats. Marie vann nog mycket tack vare vinnarlåten som var som gjuten för henne att framföra – inte riktigt rätt sound för Amanda.

Finalen var en ganska trevlig tillställning i Globen om än fruktansvärt varm. Hade hoppats på att få gå ut och ta frisk luft i pauserna men icke; gick man ut fick man minsann inte komma in igen. Trodde jag skulle kollapsa av värmeslag.

Tobbe "Trollkarl" Blom var studioman och höll igång publiken mellan akterna. Egentligen hade han inte behövts för publiken var hetare än hetast och det var ett enormt tryck hela tiden. Jag och lillbrorsan, som fick följa med kvällen till ära, såg bland annat Danny och Therese mima till "If Only You", David Hellenius härma Peter Jihde och Kelly Clarkson sjunga live. Och idolerna så klart; under reklampauserna uppträdde bland andra Daniel Karlsson, Christoffer Hiding, Andreas Sjöberg och Snygg-Mattias.

Nu är det sovdags! Fortsätt gärna kommentera vad lycka betyder för dig, det är väldigt intressant att läsa.

Daniel vinner Idol 2007

Jag står fast vid min spådom; Daniel vinner hela Idol 2007. Han och Amanda sjunger i finalen och Daniel får 51% av rösterna. Det som hände ikväll var att TV4 spelade oss tittare ett spratt. På reprisen på söndag kommer det riktiga röstresultatet att visas och allt blir som det ska vara.

Nej, ärligt talat, vad var det egentligen som hände ikväll? Tävlingens starkast lysande stjärna röstades bort och jag kan inte för mitt liv förstå hur det gick till. Marie håller inte måttet och Andreas är fortfarande ingen klar artist (men på god väg!). Egentligen är det bara Amanda kvar som kan ta hem alltihop i Globen. Hoppas i alla fall att vi får se och höra mer av Daniel i framtiden.

Annars har det varit en ohälsosam vecka rent allmänt med allt annat än nyttig kost eller regelbunden dygnsrytm. Underligt egentligen, att kroppen pallar med. Jag borde verkligen tänka mer på hur jag mår efter alla år av sjukhus och elände.

Jobbet har sugit musten ur mig och nu ligger jag på sängen med laptopen och pustar efter en kväll tillsammans med mammsen, kyckling och en flaska rött. Blott en vecka kvar för mig i Södertälje, sen blir det inget mer radio-Robin på ett tag. Ska bli fruktansvärt skönt att få sätta tänderna i lite annat med (förhoppningsvis) förnyad kraft och motivation.

Kelly Clarkson till Idol-finalen

TV4 slår på stort och flyger in Kelly Clarkson till Idol-finalen i Globen den 7 december. För en stund sedan landade följande från fyrans pressavdelning i mailboxen:

Den amerikanska stjärnan Kelly Clarkson kommer till Globen fredagen den 7 december och uppträder på Idolfinalen. Idols final blir mäktigare än någonsin i år när de två finalisterna i Idol 2007 kliver ut på den stora scenen i Sveriges största inomhusarena och nu dessutom får sällskap av American Idol-vinnaren 2002.

Lite roligt måste jag säga, Kelly Clarkson är duktig och det vore roligt att se henne live. Frågan är bara varför. Globen är redan utsåld och det kommer nog inte märkas nämnvärt i tittarsiffrorna.

Bonusklipp: Kelly Clarkson full som en kastrull men sjunger klockrent

Kvällens tv-reflektioner

Jag tittar ganska sällan på tv, men just ikväll kände jag mig värd några timmar i tv-soffan. Det blev Idol, nyheter och nya "Fredag hela veckan", allt på TV4.

  • Peter Jihde kommer inte ihåg vilken tv-kanal han jobbar på. I "Idol 2007" tabbade han sig genom att säga "svt" istället för "tv4" då han skulle läsa upp adressen till programmets hemsida. Det är lite alltid så lätt…
  • Jag börjar undra på allvar vad Kishi Tomita egentligen tar för rosa piller i reklampausen. Var det någon mer än jag som reagerade när hon först nämnde sin lilla "hemlis" (som senare visade sig vara ett skämt om Globentjafset), och därefter brast ut i ett gapflabb utan dess like? Halleluja. Men hon är skön.
  • Undrar för övrigt vad som hänt med Idol-juryn? Vad har hänt med ärligheten och uppriktigheten? Vissa uppträdanden i år har varit riktigt usla men ändå fått alla tre jurymedlemmar att hylla och jubla. Skumt.
  • Daniel vinner Idol. Shit vad bra han är. Tyvärr åker nog Patrizia ut inom ett par veckor om hon fortsätter att välja fel låtar. Synd på en så fin och duktig tjej.
  • När ska David och Peter hitta på något nytt? Uppenbarligen var inte "Hey Baberiba" ett tillräckligt bra namn, för något annat än namnet är det då rakt inte som förändrats i nya "Fredag hela veckan". Killarna har potential men använder den inte.

    och slutligen…

  • Vad har egentligen Pernilla Wahlgren gjort Christine Meltzer? Låt stackaren vara.