Jag yrar på om reklam-tv

Har ni tänkt på hur snabbt de kommersiella tv-kanalerna som inte heter TV4 har vuxit i popularitet på sistone? Sedan hela Sverige blev tvingade att gå över till digital-tv känns det som att allt fler uppskattar och tittar på kommersiell tv och det märks också i tablåerna.

Jag, som tidigare har tittat extremt lite på tv, har börjat bänka mig på regelbunden basis och följer ett flertal serier mer eller mindre regelbundet.

Så här ser min tv-kväll ut – bara kommersiellt
20:00 – Simpsons (TV6)
20:30 – Family Guy (TV6)
21:00 – 2 1/2 men (TV6)
21:55 – I ditt ansikte (Kanal 5)
22:55 – Seinfeld (Kanal 5)
23:30 – Scrubs (TV6)

Fredagsfyran om TV

Herregud, jag hinner ju fylla hela startsidan med bloggposter idag. Skrivsugen är nog synonymt med mig idag. Dags för veckans fredagsfyra – jag hinner inte med att svara varje vecka utan det får fortsätta så här sporadiskt.

1) Gör tv mer nytta än den gör skada?
Jag förstår inte riktigt frågan. Antar att man menar nytta vs. skada generellt? I så fall är frågan ändå väldigt skum och jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Men ja, jag skulle nog påstå att våra största medier (radio/TV/tidningar/internet) i allmänhet gör betydligt större nytta än skada. Fast det beror naturligtvis på vad man pratar om. Skum fråga, som sagt.

2) Vissa menar att televisionen som vi känner den idag är dödsdömd när allt mer blir “on demand” via nätet. Vad tror du om det?
Håller med utan tvekan, det är bara frågan om när det ska hända. Det är nog inte dags riktigt än, men att det blir så (eller liknande) tvekar jag inte en sekund på.

3) Har du, eller tänker du skaffa, en tv-apparat som kan visa HDTV?
Oj, nu måste jag faktiskt kolla upp om min tv klarar av HDTV…
…gah nej! Min 1,5 år gamla TV är Netonnets egna Andersson Y60. Först några månader efter mitt köp – i oktober – bestämde man sig för att släppa en HDTV-klar LCD och kallade den då för Y70. Modellen efter alltså, vilket gör det hela lite surare. Jag har dock aldrig provat på HDTV så jag kan inte riktigt svara på hur mycket bättre kvalitet det handlar om. Behovet finns allså inte… ännu.

4) Idag är det exakt 40 år sedan det första avsnittet av Star Trek visades på amerikansk tv. Ser du någon tv-serie som kommit de senaste tio åren som skulle kunna bli lika långlivad?
Jag ser tyvärr inte på någon tv-serie alls. Det senaste jag följde är LOST, men inte ens det hänger jag med i längre. 🙁