16 Mhz nostalgi

Mac(intosh) fyller 25 år och jag drömmer nostalgiskt tillbaka till tiden med min allra första egna dator, tillika Apples första laptop någonsin. Denna underbara best var så hajpad i det absoluta slutet av 80-talet att den fotades tillsammans med en vacker modell till omslaget av tidningen MacUser. 1 MiB RAM, 16 MHz CPU och Finder 1.0. GRAWR!

Macintosh Portable. 7,2 kg kärlek!

Min datorresa gick från denna klump vidare till PC med Windows. Nu är jag tillbaka på Mac igen med min underbara Macbook Pro som förmodligen är den bästa datorn jag ägt hittills.

Ja, förutom Macintosh Portable såklart.

Jag har blivit med mac!

Efter 13 år av uppehåll är jag nu tillbaka som Macanvändare. Sist hade jag en släpbar (kallades bärbar) Macintosh med svartvit skärm och Finder 1.0. Idag levererades min beställda MacBook Pro med Intel Core 2 Duo-processor och 2 GB minne, och dessa ord är bland de första jag skriver på denna nya underbara dator.

Första intrycket är helt klart 100% användarvänlighet, 100% innovation och minst 100% coolhetsfaktor. Nu, så här efter ett par timmar börjar jag ju bli riktigt bra vän med den och kan (efter en del installationer) göra det mesta som jag kunde på min PC.

Helt klart underbart!