Att ha bin Ladin hack i häl

Tidningarna skriver idag att Lars Vilks (konstnären som avbildat profeten Muhammed i form av en rondellhund) har hotats till döds av terrororganisationen al-Qaida. Enligt uppgift utlovas 100000 dollar till den som dödar Vilks, som kommenterar det hela så här till Aftonbladet:

"Jag vet inte om jag borde vara rädd"

Well, jag kan naturligtvis bara svara för mig själv. Jag är inte den skraja typen. Hade jag fått veta att ett av världens största och mest fruktade terroristnätverk satt ett pris på mitt huvud och att Säpo dessutom kallat in extra resurser, då hade jag dock blivit rädd. Riktigt jävla skiträdd. Men… det är jag det.

Andra citat från Vilks idag:
"Jag får ju se mig över axeln nu när jag går över gatorna" (Exp)
"100 000 dollar låter lite väl lite tycker jag. Jag borde vara värd mer" (AB)

Sedan kan det naturligtvis diskuteras huruvida man borde ta åt sig och bli rädd av al-Qaidas hot. Det är en fråga som är mer politisk/strategisk än privat och inget som jag vill resonera kring.