Fredagsfyran v29 2005

Veckans fredagsfyra behandlar ett intressant tema, nämligen ”tid”.

1. Låter du tiden ha något inflytande i ditt liv eller ordnar du upp livet på något annat sätt?
Jag försöker att inte vara så fruktansvärt tidsstyrd som en stor del av dagens samhälle tyvärr är. Vi rättar oss onödigt mycket efter klockan idag och måste göra precis allt på bestämda tider, bara för att alla andra gör det. Det tycker jag är synd. Jag försöker göra saker vid behov och inte för att klockan säger åt mig att göra det. Däremot får ju inte en sådan inställning gå ut över andra människor, som valt att leva sitt liv efter klockan.

2. Föredrar du väggklocka, armbandsur eller mobiltelefonklockan?
Mobiltelefonklockan, utan tvekan. Jag har ett armbandsur men det blir liksom aldrig av att använda det, jag har ju ändå mobiltelefonen i handen nästan hela tiden. Dessutom är min telefon vikbar med en extra skärm utanpå som visar vad klockan är. Klockrent! Någon väggklocka äger jag inte.

3. Är det dags att byta ut de gamla tidszonerna mot någonting annat nu när internet får ett allt större inflytande?
Ja, en gemensam tid skulle helt klart underlätta idag, när vi kommunicerar mer och mer över gränserna. Det kan dock bli svårt att byta ut själva tidssystemet, men varför inte införa samma tid i hela EU, till att börja med?

4. Har du lätt för att komma ihåg tider?
Det beror lite på. Jag kommer nog ihåg tider ganska lätt, men jag har svårt att uppskatta hur lång tid saker och ting tar. Är en tidsoptimist som tyvärr kommer sent alltför ofta.