Fotografering i arla stund

Jag kunde verkligen inte somna igår kväll. Först försökte jag bli trött med hjälp av någon halvkass film på TV. Nästa steg blev att lägga sig i sängen och försöka blunda. När inte heller det gick vägen försökte jag med det drastiska att sätta igång radion och samtidigt läsa en flera veckor gammal upplaga av lokalblaskan med halvskum belysning.

Till slut gav jag upp. Vid fyrasnåret gick jag upp, tog en dusch och begav mig in mot city med kameran i högsta hugg. Målet var Slussen och gångbron mellan Katarinahissen och Mosebacke torg, som har en underbar fotoutsikt över större delen av stan. Med mig på min utflykt hade jag Erik (via telefon) som heller inte kunde sova denna mystiska lördagsnatt.

Redan efter några minuter ombord på bussen var det dock nära att både jag och kameran strök med när chauffören körde in på fel väg (med en dragspelsbuss!) och började backa ut i en trafikerad korsning vid Medborgarplatsen (med en dragspelsbuss!!!).
Väl framme vid Slussen tvekade jag en stund innan jag målmedvetet begav mig upp för den branta trappan med de många trappstegen. När jag kom upp med andan i halsen och svettpärlor i pannan blev dock besvikelsen snabbt ett faktum. Bron är avstängd nattetid och öppnar inte förrän klockan 8. Fan också.

Nåväl, det blev ett par hyfsade bilder ändå från Slussenområdet och Gamla stan, kika gärna i albumet här 🙂

Detta mötte mig efter min långa och riskfyllda resa mot city klockan halv fem på morgonen…