Jultankar

Två månader kvar till julafton och nu börjar väl julhandeln på allvar. Om fem veckor är det första advent och frågan är om man inte bör ha inhandlat julklappar och annat innan dess för att slippa trängas och armbåga sig fram i butikerna. Nu är ju jag visserligen ganska liten i kroppen och det tillhör inte direkt min vardag att bokstavligen armbåga mig fram, men ni förstår säkert vad jag menar.

Jag minns den berömda gamla goda tiden, när man sprang runt i grannskapet och sålde jultidningar så här års. Gör ungarna det fortfarande? Jag har fått för mig att jultidningsförsäljningen stannat av markant sedan energiska miniförsäljare sprang runt redan på sommarlovet för att hinna tjäna ihop sin provision och bonuspresent före alla andra. Det förstörde liksom hela grejen. Man vill bara inte köpa jultidningar och söta små röda böcker i mitten av juli.

Jag har lovat mig själv att resa bort i vinter. Att unna mig själv en långresa till värmen i minst en vecka och bara koppla av som kompensation för ett minst sagt hektiskt och slitigt år. Frågan är bara vart jag ska åka. Lanzarote var några grader för kallt i februari och för att få det varmare bör man kanske leta sig utanför Europa. Egentligen är inte värmen det viktiga. Semester, avkoppling samt god mat och dryck är de viktigaste nyckelorden. Tips emottages tacksamt!