Radiokändis fick plötsligt en helt ny innebord

När jag kom ut från jobbet en sen eftermiddag häromveckan kom det fram en äldre tant till mig på trottoaren. Hon var rynkig, kutryggad och uppskattningsvis mellan 65 och 70 år gammal.

Tanten linkade fram till mig där jag stod och väntade på taxi, granskade mig i en sekund och utbrast sedan:

"Jaha, har du slutat prata för idag?"

Jag, trött och oförstående tittade på henne frågande varpå hon fortsatte:

"Ja, det är ju du som är på radio. Jag känner allt igen dig. Har du slutat prata för idag? Dags att gå hem nu?"

Vid det här laget såg jag ut som ett förundrat frågetecken och fick bara fram en liten nickning innan tanten log och haltade vidare mot Systembolaget. Kvar stod jag och funderade på om det jag just varit med om var ett positivt eller negativt tecken när det gäller lyssnarsiffrorna.