Statistik och loggar is the shit!

Kikar lite på hur folk hittar min blogg på nätet. En hel hög av er Googlar och då på Robin Calmegård (varför Googlar man mig?), bara Calmegård, Radioseven, Neno eller något av de ord jag använder frekvent i mina inlägg. Men det finns också en hel del skumma sökningar som leder till mig, här är en liten lista:

Det är också kul att se vilka som länkar till ens blogg. Länkar uppskattas naturligtvis, förutom i ett fall och det är när man snor en bild rakt av och lägger in på sin egen blogg eller hemsida. Den senaste veckan har jag fått över 3000 förfrågningar till min webbserver, som bara handlar om en och samma bild; någon som snott bilden på tomten som skiter i skorstenen. Om man ska sno tycker jag att man åtminstone kan göra det snyggt, och kopiera bilden till sin egen server före publicering.

Just tomtebilden är väldigt populär att direktlänka till, den finns på folks MySpace-sidor, bloggar, vanliga hemsidor och nyhetssiter. Den är inte ens min från början; jag fick den från en vän i USA som bifogade den till ett digitalt e-vykort.

Slutligen måste jag ju passa på att smygberätta vart statistiken kommer ifrån. 😉 Med webbhotell hos oss på Neno ingår det detaljerad statistik om hur folk hittar till just din hemsida eller blogg. Det är en ganska omfattande statistik som vi just öppnat upp för våra kunder, och den är riktigt rolig att kika på. Den ska dessutom byggas ut ytterligare, och siffror/procent har aldrig varit roligare!