Det här med att hinna med tåg…

Alltid samma sak… telefonen ringer konstant och det där man bara var t-v-u-n-g-e-n att hinna med innan hemgång, drar allt längre ut på tiden. Tiden börjar bli knapp… 18:00 måste jag gå från jobbet för att hinna med 18:20-tåget hem.

17:53… telefonen ringer, gah… 17:54… jobb jobb jobb… 17:55… skynda skynda… 17:59… fan!

18:02 småspringer jag mot tunnelbanan, fullt medveten om att om jag missar tåget mot centralen som går 18:07 blir det stressigt – väldigt, väldigt stressigt – när jag kommer till centralen.

Missar 18:07-tåget med någon minut, eller så var det bara inställt. SL kör ju lite sporadiskt just nu.

Tar ett försenat Skarpnäckståg vid 18:12 istället. Det innebär att jag har ungefär 5 minuter på mig från T-centralen till mitt SJ-tåg på Centralen. Det brukar gå, med lite tur…

Tur var dock en av de många grejer som saknades när jag blev till. Mitt T-tåg blir stillastående vid Hötorget i 5 minuter av okänd anledning. Jag misstänker att Murphy tillfälligt stängde av strömmen till samtliga SL-tåg bara för att jävlas med mig, det har dock inte kunnat bekräftas.

Så… nu sitter jag på en Sidewalk Express-dator på 7-11 Vasagatan och surar. Det här med att hinna med tåg är helt enkelt inte riktigt min grej.