One of those DAYS

 Firas idag.      Firas på tisdag.

Det har blivit något av en innegrej att stifta egna "helgdagar" som ska firas varje år. Inte nog med jul, påsk, midsommar, allhelgona och alla släktingars födelsedagar som ska kommas ihåg. Nej, nu ska vi även hinna fira alla möjliga konstiga saker runtomkring oss.

Idag firas till exempel världstoalettdagen för den som missat det. Det är tydligen femte året i rad som denna dag firas, visserligen för ett gott syfte (för att höja standarden på toaletter i u-länderna), men frågan är om det hjälper när inte en själ vet om det? Och är just "världstoalettdagen" lösningen på problemet? Njae?

På tisdag är det dock dags för den konstigaste av de alla. No Music Day. I England ska man inte lyssna på musik under en hel dag, för att "lätta på flödet" i en värld som är på väg att explodera av för mycket musik (?). Radiostationerna slutar spela musik och skivaffärerna stänger (!) under en hel dag. Jag trodde på fullaste allvar att detta var ett aprilskämt, men det är tydligen blodigt allvar. Hade det handlat om exempelvis piratkopiering hade jag inte blivit förvånad, men det här?

Nej, hos mig ska det bli musik på tisdag. Mycket musik. Ska lyssna med extra hög volym på extra många låtar… musik är ju trots allt livet. No Life Day? Pyttsan.

Källa OnAir