Vågar du googla på dig själv?

>Aftonbladet uppmärksammar det faktum att fler bör tänka på vad de egentligen lämnar efter sig för spår på nätet. Det är ganska lätt att skriva något spontant eller lägga ut bilder i ett debattforum, på en community eller på sin privata hemsida, men det är betydligt svårare att få bort det sedan.

Har du provat att googla på dig själv någon gång? Jag gjorde det nyss, och även om jag står för det mesta som står om mig i träffarna som kommer upp, hade jag gärna kunnat slippa några saker. Men så är det väl alltid.

En googling på Robin Calmegård ger ”ungefär” 927 träffar, främst från den här bloggen naturligtvis, men också träffar från olika nätforum, gästböcker och så… Bingolotto-klubben! (Den senare träffen beror på att jag vann en bingolott 1999, genom mitt medlemskap i någon slags solidaritetsklubb de hade på den tiden.)

Med den storlek som Internet har idag kan vi nog räkna med att saker vi publicerar kommer att sparas för lång tid framöver. Det är värt att tänka på när man som jag lever på och med nätet varje dag.

Vågar du googla på dig själv?