Mediesverige på väg utför?

Häromdagen toppade Aftonbladet löpet med ännu en story om Mikael Persbrandts privatliv (förvånande? nej). Har ingen aning om vad själva ”scoopet” handlade om egentligen eftersom jag slutat köpa kvällstidningarna, men när jag nu öppnade Resumés hemsida fick jag en skrattattack. De toppar med följande:

Resumé avslöjar: Därför blev Aftonbladet etta på Persbrandt-storyn
Expressen hade bilden och satte fem reportrar på att jaga fram nyheten om Mikael Persbrandt och Sanna Lundell. Men Aftonbladet hann före. Resumé kan berätta hur det gick till.


Resumé beskriver sig själva som ”Nyhetstidningen om Medier och Marknadskommunikation”. Det här liknar mer en skvallerblaska, enligt mig. Har sett tendenserna förut men det här var faktiskt värst hittills.

Även om man som journalist sitter inne på rent skvaller (som säkert är mycket lockande att publicera), tycker jag att man bör hålla sig konsekvent, särskilt då man jobbar på en tidning som ska granska just medier såsom kvälls- och skvallertidningar. Finns det någon skillnad mellan dessa idag, förresten?