Kom igen nu, betala med kort! Vad är problemet?

Jag vet inte varför jag länkar till Aftonbladet så pass frekvent, jag som ofta påpekar att jag inte läser kvällstidningar. Hur som helst har Aftonbladet en artikel idag som gjorde mig glad.

På tisdagen började återigen värdetransporterna att rulla. Samtidigt diskuterade regeringen och Svensk Handel hur antalet värdetransporter ska kunna minska genom smidigare kortbetalningar.

Äntligen! Dags att börja främja enkla betalningar som inte kräver kontanter. Kontanter är ett mycket gammalt, föråldrat och totalt onödigt sätt när vi har tekniken och möjlighetrna att lösa det på ett mycket säkrare och smidigare sätt.

Jag använder nästan bara kort när jag handlar och blir så grymt besviken och arg när jag kommer till ett café, en affär eller något annat som inte tar kortbetalningar. Förmodligen av ren snålhet, kortföretagen tar ett par kronor per transaktion, men frågan är om man inte förlorar mer på att INTE ta kort?

Nej, fram för mer och enklare kortbetalningar! Helt rätt tänkt av vår annars så kritiserade regering.