Fredagsfyran v34 2005

Sent omsider: dags att svara på veckans fredagsfyra!

Tema: Mat

1. Följer du kostcirkeln?
Ärligt talat har jag inte full koll på vad kostcirkeln innebär. Jag lever efter devisen att man ska äta lagom av allt, då blir det bäst.

2. Lägger du stor tid på din matlagning?
Jag lagar mat väldigt, väldigt, väldigt, väldigt sällan. Då jag fortfarande bor hemma är det oftast föräldrarna som lagar middag, annars blir det oftast snabbmat eller någon sjysst restaurang. Jag lägger hellre några kronor extra på att äta ute än att stå och känna mig som ett värdelöst fån i köket. Man tröttnar på makaroner och ketchup ganska snabbt, liksom.

3. Gillar du att pröva ny mat?
Jag skulle vilja gilla att pröva ny mat, men tyvärr är jag alldeles för ofta rädd att prova nya smaker, utan håller mig till sånt som jag vet smakar bra. Jag äter inte skaldjur alls och har aldrig gjort. Tycker inte det smakar gott, helt enkelt. Men det vore trevligt att bli ”omvänd” till att kunna prova och äta allt.

4. Vem/vad inspirerar dig när du lagar mat?
Hänvisar till fråga 2. Matlagning är inte min grej och de få gånger jag lagar något blir det något väldigt enkelt, förmodligen inspirerat av mamma. 😉