Livet med slangar under huden

Nu börjar äntligen den värsta smärtan efter förberedande operationen i måndags lägga sig. Det man gjorde var alltså att operera in en CVK (central venkateter), som ger direktaccess till halspulsådern. Katetern kommer främst användas till att förbehandla mig med en massa skumma medel veckorna innan operationen i september.

Det är fortfarande hemskt ömt uppe i halsen och det blöder fortfarande litegrann. Att sova på nätterna är en utmaning då man inte hittar någon bra ställning att ligga i – allt känns obehagligt. Men jag antar att det går över så småningom, och så är det ju bara tillfälligt. Allt ska bort efter att jag blivit frisk.

Jobbigast är nog ändå att ha slangar stickandes ut från kroppen, som man inte kan ta bort när man vill vara ”ren”. Nu har jag tre olika sticker ut; en från magen för dialys, och dessa två för blodaccessen. Man känner sig… smutsig med så mycket fastsittande saker på kroppen.

Gjorde ett tappert försök att försöka illustrera hur det funkar i Paint. Mina konstnärliga egenskaper är väldigt begränsade, men jag hoppas det ger en hyfsad bild i alla fall.

22 september är det transplantation, dvs mindre än en månad kvar. Det är fortfarande med blandade känslor jag ser fram emot operationen. Helst vill jag bara att allt ska vara över nu, för jag är trött på att gå omkring som en zombie och inte orka något. Men snart, snart, snart är det dags.