Fredagsfyran v33 2005

Dags för veckans fredagsfyra som den här veckan handlar om det ämne som ligger mig allra varmast om hjärtat, nämligen radio! Då jag själv jobbar med radio och har radio som mitt absolut största fritidsintresse, finns det risk för ett långt inlägg. Nu är du varnad.

1. Ditt första radiominne?

Mitt första minne från när jag själv var med i radio, var i Ulf Elfvings program ”Upp till tretton” i P3. I det absolut sista avsnittet innan programmet lades ner, ringde en då 6-årig Robin in och blev först ut i sändning den kvällen.

Förutom att prata om diverse olika saker, sjöng jag även acapella över telefon! ”Fångad av en stormvind” (stora favoriten då) ljöd i de svenska radioapparaterna. Sen fick jag en fråga; ”Vilken färg har flugsvampen?”. Efter ett par sekunders betänketid kläckte jag ur mig: ”Ehhh… brun?”, varpå jag hörde hur mina föräldrar kastade sig på golvet och asflabbade utanför min rumsdörr. ”Ja du, hm… brun kan ju faktiskt flugsvampen bli när den ruttnar” sa en mycket intelligent Ulf Elfving och förkunnade: ”Du vinner åtta cd-skivor!”. Mwaha!

Slutligen önskade jag låten ”Bilderna Av Dig” med Niklas Strömstedt.


2. Vilket är ditt favoritprogram?

Jag har faktiskt ingen som helst aning. Lyssnar sällan på ”programradio”, utan mer på kommersiella kanaler. När ”Rally” gick i P3 för ett par år sen, var det en självklar höjdpunkt under veckan, och just nu repriseras ju det programmet på lördagar, så jag får väl välja ”Rally”.


3. När stänger du av radion?

Om jag lyssnar på P3: När det kommer humorprogram bara som är ”för mycket”. Såna program som bara ger en huvudvärk.
Om jag lyssnar på kommersiella stationer: När sändarna inte är synkade och det hackar när RDS:en i bilen hoppar fram och tillbaka, alternativt när det spelas en låt jag inte alls gillar, och det är fjärde gången jag hör den på en timme. Då rinner bägaren över.


4. Drömmer du om att någon gång göra ett eget radioprogram?

Räknade lite med överslagsräkning, och kom fram till att jag hittills gjort mellan 500 och 1000 sändningar i radio sen 1996 då jag sände mitt allra första radioprogram. Men för att svara på frågan; Jo, jag drömmer fortfarande om att göra nästa sändning, för det är så himla kul. 😉


För den som vill höra mig i radio finns det några olika alternativ. På
Radioseven sänder jag då och då (nu närmast på lördag), på Radio Bohuslän sänder jag varje vardag, och snart finns det risk att jag dyker upp på en kommersiell radiostation i Stockholm. Hemligt hemligt än så länge, men jag kommer publicera mer information här när det blir klart. I övrigt pratar jag i reklam- och jingelspotar lite här och var, bland annat på Radio Sotenäs.