Fredagsfyran v32 2005

Eftersom hela dagen gått åt till att packa upp och installera nya datorn, samt till att få öroninflammation, har jag helt glömt bort Fredagsfyran. Tack, Daniel, som påminde mig via MSN! (Det märks att några läser bloggen iallafall 😉

Tema: Sport

1. Vad tycker du om de svenska framgångarna i Friidrotts-VM i år?
Naturligtvis jätteroligt! De svenska friidrottsstjärnorna har verkligen fått just stjärnstatus här, och blivit väldigt populära hos allmänhete. Carro, Kajsa, Stefan, alla är de hjältar här hemma. Jag är normalt inte särskilt sportintresserad, men just friidrott är kul att slötitta på när man inte har annat för sig.

2. Har du själv sysslat med någon idrott eller sport?
Eftersom jag har en hel del problem med kroppen har det fallit sig naturligt att inte utöva någon sport. Jag är dock ganska duktig på bordtennis, så det skulle jag kunna tänka mig att prova på. Det klarar jag ju. Men… faktum är att jag faktiskt tränat i ett fotbollslag för småpojkar en gång i tiden! Hela två träningar var jag med på, sen tyckte tränaren att det inte var något för mig så jag fick inte vara med längre… det säger allt.

3. Vad anser du om att sport handlar så mycket om pengar nuförtiden?
Lite tråkigt. Jag har alltid sett sport som en lek och en fritidssysselsättning, men jag antar att det mesta som blir folkkärt också blir en fråga om pengar. Det är inte så mycket vi kan göra åt, och egentligen skadar det väl ingen heller.

4. Kommer man någon gång att få bukt med all doping?
Det har jag svårt att tro. ALL doping får vi aldrig bort, men genom att ändra attityden hos tränare, utövare och sponsorer tror jag att vi kan komma en bra bit på väg. Att aldrig, aldrig, aldrig någonsin acceptera någon form av doping och att alltid utöva sporter ”fair”.