Lili & Sussie i Melodifestivalen

Jag har inte alls hängt med i nöjesvärlden på sistone, men idag när jag surfade runt lite på de vanliga skvallersidorna fick jag reda på att Lili & Sussie ska tävla i Melodifestivalen 2009. För en sekund höll jag på att trilla ur soffan, jag trodde verkligen inte mina ögon. Hur coolt är inte detta!

Nu undrar ni om jag blivit komplett galen och ja, det har jag förmodligen, men faktum är att jag har en väldigt speciell relation till just Lili & Sussie. Jag träffade dem ett par gånger under min barndom. Eftersom jag älskade att sjunga när jag var liten och dessutom inte hade några som helst hämningar, medlidande med andra eller självinsikt, så begav jag mig upp på scenen mitt under deras framträdande i Strängnäs för typ tusen år sedan och började sjunga tillsammans med dem.

Något år senare, 1996, på min tioårsdag, smugglade pappa med mig till deras studio utanför Stockholm och jag fick vara med när de spelade in sin nya platta, under det nya namnet "L&S". Det var för övrigt jag, som tioåring, som fick dem att byta till detta internationellt mer hållbara namn. Att det sedan slutade i totalt fiasko när skivan väl släpptes, behöver vi kanske inte ta upp här och nu… 🙂

Faktum är att jag har dessa två 80-talsidoler att tacka för hela min radiokarriär. Lång historia som jag får ta upp i ett helt annat inlägg någon annan gång…

Hur som helst – grymt coolt att de ställer upp i Melodifestivalen! Låten heter "Show Me Heaven" och visst luktar det lite 80-talsdisco redan nu?

Lili & Sussie på MySpace