Livsviktigt och sjukt enkelt

Allt tätare kommer rapporter om människor som dör i väntan på ett eller flera nya organ, oftast helt i onödan. Senast idag avled en femtioårig kvinna från Skåne tragiskt efter att ha ätit en giftig svamp. Levern orkade helt enkelt inte och bara en transplantation hade kunnat rädda henne – men ingen fanns att använda.

Väntelistorna för exempelvis njure, hjärta, lever och lunga är fortsatt hemskt långa trots att det är enklare än någonsin att ta ställning till om man vill transplantera sina organ när man dör. Oavsett om man vill donera eller inte så bör man meddela det till registret eller på ett donationskort – då slipper dina anhöriga ta ställning åt dig, vilket sparar tid och räddar liv!

Själv är jag fortfarande barnsligt lycklig över att min egen transplantation gick så pass bra och att jag slapp vänta i donationskön (pappa donerade sin njure till mig). Hade jag fått vänta hade jag kanske inte överlevt med dagens väntetider.

Nu ber jag dig, kära läsare, att anmäla dig till Donationsregistret och rädda liv genom att gå in på www.livsviktigt.se. Klicka på länken och följ instruktionerna, det tar bara en minut.

Se så, klicka nu då!


Alltid med i plånboken…