Se upp för dårarna, dårarna stängs

Var iväg till Eskilstuna ikväll för att se nya "Se upp för dårarna" på bio. Jag gillar svensk film överlag men det är ändå med en gnutta fördomar som jag sätter mig i biosalongen för att se en komedi från vårt blågula land. Antar att det sitter i sedan "Kopps" drabbade oss för några år sedan. Man nästan förväntar sig en halvkass produktion och en story som bara är nästan genomarbetad, ja, helt enkelt en skön slötittarfilm och varken mer eller mindre.

"Se upp för dårarna", däremot, är en riktig höjdare. Helena Bergström har regisserat och hon visar verkligen framfötterna i en film som inte bara är rolig utan även väldigt tänkvärd.

Jag började skriva på en hel recension för att förklara storyn, men kom fram till att den helt enkelt måste ses för att kunna förstås. Rekommenderar därför ett biobesök snarast! Tummen upp för både regissör, skådespelare och en historia som väcker tankar och känslor, skratt och lite tårar.