Fredagsfyran

Ok, nu är det trots allt fredag och då är det helt legitimt att dra en fredagsfyra. Temat för veckan är ”spel på nätet”.

1) Nätpoker har blivit väldigt populärt. Spelar du själv det?
Det händer, men inte ofta. Jag försöker hålla mig ifrån spel som kostar pengar överhuvudtaget. För något år sedan testade jag nätpoker och det var roligt. Jag spelade ganska mycket under en period, trots att jag är helt värdelös på poker som spel. Förlorade lite pengar, och så fick det vara bra sen.

2) Poker i skolan har blivit ett problem, eftersom ungdomar skuldsätter sig. Ett förslag är att förbjuda poker i skolan. Vad tycker du om det?
Förbud är trist. Det är redan idag förbjudet att anordna spel om pengar utan tillstånd så jag ser inte riktigt problemet. Lagen gäller väl även i skolan? Pokerspel som inte handlar om pengar borde dock inte påverkas. Låt ungarna (och föräldrarna) ta lite ansvar själva för en gångs skull.

3) Spelar du något annat spel via Internet?
Det händer att jag tippar på Svenska Spel-sajten eller motsvarande utländsk variant. Efter fotbollsmatchen mot England i tisdags är det nog slut på det också; i 89:e minuten satsade jag 100 kr på att England skulle vinna matchen. Då ledde de med 2-1. i 90:e minuten satte Henrik Larsson 2-2 och jag trodde det inte var sant. No more tippa fotboll.

4) Vissa nätspel (t.ex. World of Warcraft) har en månadsavgift. Kan du tänka dig att betala för att spela spel via Internet?
Hade jag haft tid och tyckt att det var kul så absolut. Word of Warcraft är ju dock läskigt och rent farligt; har sett skrämmande många personer i min omgivning som vänt uppochner på hela sina liv på grund av just det spelet. Håller mig nog ifrån det också.