När är det okej att våldta? JAG BLIR SÅ ARG!

Det är mycket sällan som jag blir arg på riktigt, men saker som denna kan få mig att skaka och tugga fradga i flera dagar.

Lyssnar på radionyheterna och får höra: ”En 29-årig man från Stockholm åtalades för våldtäkt på två 13-åriga flickor, men friades delvis av tingsrätten för att han trodde flickorna var 16 år.”

Jag tror inte mina öron och besöker genast city.se i hopp om att jag hörde fel. Men nej – mina öron hade inte svikit mig den här gången.

Tingsrätten konstaterade att flickorna såg äldre ut och dessutom hade mannen på grund av språksvårigheter svårt att avgöra flickornas mognad. Därför friades han. (läs)

Okej, helt ärligt nu. Jag får inte det här att gå ihop och jag blir så sjukt förbannad. Vaddå ”svårt att avgöra flickornas mognad”? Är det då okej att våldta; att förgripa sig sexuellt på någon med våld mot dennes vilja? Är det NÅGONSIN okej att våldta, oavsett om du vet personens ålder eller inte? Knappast!

Dessa stackars flickor kommer ha med sig händelsen genom hela livet, drömma om det på nätterna och må dåligt för lång tid framöver. Förövaren däremot kommer undan med ett lindrigt straff och kan lugnt fortsätta med sina äckelheter i framtiden.

Fy fan, säger jag!