Läskigt men sant

IDG.se skriver om ett säkerhetsexperiment som gjorts i centrala London, där man delat ut CD-ROM-skivor till pendlare och sagt att innehållet varit ett Alla Hjärtans Dag-erbjudande.

I själva verket innehöll skivorna ett program som kontaktade säkerhetsföretagets server och skickade information om vart skivan tagits i bruk. Det visade sig att skivan stoppats in i datorer både här och var; till exempel på en större affärsbank och på två internationella försäkringsbolag.

Hade skivorna istället innehållit skadligt material hade det kunnat vara förödande för företagen och till exempel myndigheter.

Jag får nog erkänna att även jag skulle glatt ha tagit med skivan till jobbet och använt den där, trots varningstexter och säkerhetstänk. Experiment av den här typen är bra, de ger en nyttig tankeställare… det kan behövas ibland.