Sista gratis vårdbesöket

Idag var jag hos tandläkaren. Passade på att boka in en tid för undersökning innan nyår, för från och med på söndag den 1 januari är det ”året då jag fyller 20” och då får jag börja betala för alla läkarbesök, inklusive tandvård.

Jag är ju inte direkt den som undviker sjukhus (det funkar liksom inte med de handikapp och sjukdomar jag har) så jag lär komma upp i frikortsnivå på nolltid – särskilt med tanke på att jag tar prover och träffar läkare minst en gång i veckan efter transplantationen. Undrar om man kan få en faktura på hela frikortsbeloppet direkt?

Det här var det sista vårdbesöket som inte kostade något för min del. Om man snitträknar lite har jag gjort cirka 1000 besök på sjukhus hittills i livet. Nu är det slut, nu börjar helvetet. Nu blir jag fattig!

För övrigt hade jag mycket välskötta tänder utan hål. Det enda som såg lite udda och oroväckande ut ut var att mina visdomständer växer… inte rakt uppåt som i normala munnar utan åt sidan (!). Jag ska då lyckas med allt.