Hellre spara än slänga! Hellre slänga än spara!

Jag är en mycket konstig människa.

Det värsta jag vet är när jag lyckats samla på mig en massa gammalt tjafs som jag innerst inne vet om att jag aldrig någonsin kommer ha nytta av, men ändå… ”det kan ju vara bra att ha NÅN gång?”. Oftast slutar det med att jag får utbrott och gör en riktig storrensning istället. Då slänger jag i princip alla prylar jag ser runtom mig som inte rörts på en månad. Faktum är att jag inte saknar skräpet sedan… det mesta som ligger runtomkring en måste alltså ligga där totalt i onödan. SLÄNG ALLT SKRÄP!

MEN… när det gäller digitalt material är jag helt tvärtom: INGET FÅR SLÄNGAS, PAPPERSKORGEN ÄR LÅST OCH IGENBOMMAD! I den digitala världen ska allt arkiveras. Inget får slängas. Allt ifrån jobbfiler och mail till små jpg-filer mottagna på MSN Messenger. Nåja, det sistnämnda kanske jag slänger efter ett tag men en titt i mitt mailprogram visar att jag menar allvar; totalt i programmet ligger 71219 mail sparade sen december 2003. Då har jag ändå tagit bort det allra värsta som kommit in i form av spam och totalt meningslösa mail, men resten är kvar. Jag tycker det är klockrent att kunna gå tillbaka till ett vist datum eller söka på en viss avsändare för att se vad man en gång kommit fram till i en maildiskussion. Det tar ändå så lite diskplats att det bara vore dumt att rensa mailen som många gör.

Dubbelmoral alltså – rensa i livet men spara på datorn!

Hur gör du?