Pengar som försvinner spårlöst

Idag har jag nystat i ett skumt mysterium. På ett av mina företags bankkonto dras en mindre summa varje månad, helt automatiskt. Jag har ingen aning om vart dessa pengar tar vägen, och på kontoutdraget står bara ”Uttag”. Inte heller kommer det en autogirofaktura eller något annat brev som tyder på att dessa pengar verkligen är OK att sno direkt från kontot den sextonde varje månad.

På Nordeas kundtjänst var man minst lika oförstående när jag ringde och var nyfiken. Ingen stående överföring finns upplagd hos dem, och inte heller kunde de spåra pengarna. ”Clearingnumret dit pengarna förs över finns inte i vårt register, vi vet alltså inte till vilken bank som pengarna tar vägen” fick jag höra. (Pluspoäng dock för att de var så tillmötesgående)

När inte ens banken vet var mina pengar tar vägen blir jag smått nervös och nu måste jag gå till botten med detta på riktigt.