Avancerade tankar en söndagskväll (eller bara Svammel)

Snart dags att byta tema på bloggen. Det känns inte riktigt som att de snötäckta grankvistarna ovan stämmer överens med vädret i den faktiska verkligheten. Här i Strängnäs bjöds det idag på strålande solsken från en klarblå himmel. Hade jag rest hit i tidsmaskin eller vaknat upp ur en lång svår koma hade jag varit helt övertygad om att det var april månad som jag vaknat upp till och inte den 27 januari. Ska man skratta eller gråta? Jag vet inte och därför låter jag bli och konstaterar bara faktum.

Just nu är jag inne i en rejäl bloggsvacka. Vana bloggare där ute förstår precis vad jag menar och säkerligen också hur det artar sig. Man surfar in på sin egen blogg en, två eller sju gånger om dagen för att läsa de senaste kommentarerna. Snabbt inser man att antalet kommentarer hänger ihop med hur ofta man bloggar. Sedan grips man av lite ångest för att man inte skriver mer, längre och oftare för att till sist intala sig själv att det är för mig själv jag bloggar, ingen annan. Nåväl, snart kommer nog lust, tid, ork och inspiration tillbaka. Hasta la vista, baby!

I övrigt är allt precis som vanligt. Mycket att göra, många trevliga människor runtomkring mig men alldeles för lite tid till att umgås med dem. Ännu har ingen löst världsfreden, människan letar fortfarande efter ursäkter för att slippa spara på miljön och erbjudanden om små söta blå viagrapiller dimper fortfarande ner i min mailbox i tid och otid. Än behöver jag dem inte men man kanske borde bunkra upp för framtiden?

För tillfället sitter jag, bokstavligt talat, mitt i en enorm hög med papper mitt på golvet i mitt sovrum. Så här års handlar nämligen en stor del av min vakna tid om ekonomin i de företag jag driver. Det är samma sak varje januarimånad: bokföring, redovisning, utrensning. Häftstift, hålslagare, gem. Blanketter, skatter, kontoutdrag och engagemangsammanställningar. Urk och fy! Snart är det över för den här gången.

Avslutar detta nattliga svammel med en bild på min kära vän och kollega Richard. Tröjan fick han av mig nyligen (kunderna älskar den!)

Med det ber jag att få önska godnatt. Imorgon är en annan dag…