Jul i norr

På något lustigt vis hamnade jag i Åre över jul. Jomen! Här sitter jag med GPRS-uppkoppling i en fantastisk lägenhet med utsikt över Åre sjö – helt oplanerat om jag ska vara ärlig. Har inte varit så här långt norrut i landet tidigare men jag måste säga att här är oerhört vackert, raka motsatsen till stressiga Stockholm city där jag befann mig för bara några timmar sedan.

Föräldrarna bestämde sig i fredags för att packa och dra norrut. De hade hittat en förhållandevis billig lägenhet och ringde mig vid lunchtid och sa: ”Nu sticker vi till Åre. Herrå!”. Hej spontanitet! Efter moget övervägande under gårdagen beslutade jag mig till sist för att inte fira jul själv och bokade flygbiljetter upp. Jag åker, av förklariga skäl, varken skidor eller snowboard men det är skönt ändå, att bara komma bort från vardagen ett par dagar och slappna av.

Det är inte jättemycket snö, men betydligt mer än hemma och tillräckligt för att vara jul-godkänt.

Passar på att önska er, kära bloggläsare, en riktigt god jul. Ta hand om er och de som står er nära – och var snäll mot tomten!