Mactips – Airfoil

Efter bara någon timme hemma så har jag inhandlat ett nytt program till min Macbook.

Det är ju så, att jag strax innan jag drog på semester, köpte en Airport Express – alltså en trådlös accesspunkt att surfa via, men som även går att använda för att streama musik till stereon med. Man kopplar alltså in accesspunkten med ljudkablar till stereon, och kan sedan lyssna på musik trådlöst direkt från sängen utan att behöva dra dryga kablar.

Tyvärr visade det sig rätt snart att man bara kunde använda Apples eget musikprogram iTunes till detta ändamål. Rätt synd då jag lyssnar en del på Windows Media-strömmar för radions räkning, och dessa klarar ju inte iTunes att spela. Det vore också skönt att kunna få ut andra saker såsom webbljud i annat än laptopens inbyggda högtalarsystem. Hur gör man då?

Jo, man googlar lite och hittar Airfoil – ett program som kort och gott löser problemet. Du väljer vilket program som ska få skicka ljud, och sedan vilket rum ljudet ska skickas till (ja, man kan ha flera Airports i olika rum) så är saken biff. Det var helt klart värt de 180 kronorna som programmet kostade. Nu poppar jag som sjutton här hemma. 🙂