Gott nytt år

2007 är här – förändringens år? Nåväl, låt oss börja med det vanliga – att svära när vi skriver fel årtal, av gammal vana, under ett par veckor framöver.

Gårdagkvällen tillbringades på Chaplins Bar & Lounge i centrala Stockholm tillsammans med Erik, Lina, Dennis och Peter. Vi åt mycket god oxfilé med potatisgratäng och drack drycker med varierande alkoholhalt. Vid tolvslaget skålade vi i champagne och dansade runt på dansgolvet ett par timmar. En riktigt trevlig kväll med gott sällskap, utan att vara för blöt eller okontrollerad.

Problemet kom när vi skulle åka hem. En vän lät oss låna vardagsrummet i hans lägenhet vid Gullmarsplan, 6 T-stationer från Chaplins. Tåget stannade vid Gamla stan men vägrade åka vidare. Någon hade tydligen fått den briljanta idén att hota och överfalla en tunnelbanechaufför någonstans på den gröna linjen. Det innebar att hela linjen stängdes av i över en timme – och där satt vi och var lagom roade.

Efter en minst sagt kall (och lång) timme började så tågen gå normalt igen. Ordet "normalt" skriver jag med viss tvekan… för tänk dig att tåget normalt sett hade tagit ca 416 passagerare enligt gällande föreskrifter. Tänk dig sedan att det i praktiken var närapå 2000 passagerare ombord, så förstår du hur lilla jag på 150 cm kände mig. Tack gode gud att jag hade Erik i närheten – vi höll i varandra krampaktigt för att inte drunkna bland människor, eller för den skull ramla ut genom dörrarna…

Idag har vi bara slappat här hemma i Strängnäs och imorgon åker Erik och Lina tillbaka till Skåne. Usch, vad tomt det kommer bli…

Dagen efter-bild: Erik, Felix, jag och Lina:

Imorgon börjar allvaret igen med jobb och slit. I dagarna firar jag ett år på Love 103,9. Tänk vad tiden går fort.