Nu är det jul igen

För första gången under min tjugo år långa jul"karriär" finns absolut inga måsten planerade i kalendern. Kanske blir det en lätt jullunch och sedan familjemys med tv och klappar. Roligast är det såklart för tioårige Felix som just i detta nu ligger vaken i sängen, spänd av förväntan på vad som komma skall.

Jag har aldrig varit ett stort fan av julhysteri och såna där traditioner som på blodigt allvar måste genomföras på det perfekta sättet. Det viktiga är ju trots allt att vi är tillsammans och har det trevligt, hur klyschigt det än må låta.

Året som gått har varit minst sagt givande på flera sätt. Det har lett till att jag nu sitter här och tänker på en liten skara personer som jag mer än gärna hade delat julafton med. Personer som helt enkelt är nära på familjemedlemmar för mig och som jag tycker om ruskigt mycket. Vissa av er träffar jag vid nyår och det kommer bli hur kul som helst.

God jul på er alla, var rädda om tomten… nu ska här slås in de sista paketen!


Jultomten ska besöka 91,8 miljoner hushåll på jorden varje julafton.

Jultomten har 31 jultimmar att arbeta på, tack vare de olika
tidszonerna och jordens rotation, och om man antar att han reser från öst
till väst (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Det
betyder att för varje kristet hushåll med snälla barn, har Tomten 1/1000
sekund att parkera, hoppa ur släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla
sockorna med klappar, lämna resten av klapparna under granen, äta de
godsaker som möjligen blivit kvarlämnade, få sig själv upp genom skorstenen
igen, tillbaka upp i släden och sätta fart vidare mot nästa hus.