När vintern kom till stan

 

Ja, tänka sig, det blev vinter i år igen och med den kom även kaoset.

Samma förvånade bilister satt fast i timtal i hala uppförsbackar, samma lokaltrafikbolag blev helt "tagna på sängen" av väderleken och samma elnät har strulat runt om i landet. Samma Banverk hade felande tågväxlar och samma SJ lika mycket strul i kommunikationen med sina resenärer. Jag säger då det.

Läste någonstans att så många som 90% av de bilar som fick bärgas bort från motorvägen under gårdagen saknade vinterdäck. 90 procent! Detta trots att SMHI varnat i över en vecka om att vinterväder var på ingång.

Jag kunde dock skatta mig lycklig igår; av en ren händelse var mammas man i Stockholm och vi hade ändå planerat att jag skulle åka med i bilen hem. Det visade sig vara rätt lyckat; tåget hem från Stockholm C klockan 18:20 (som jag brukar åka med) kom aldrig fram till Strängnäs. De som hade tänkt resa med det tåget fick antingen leta upp annan bostad i huvudstaden eller vänta till 00:30 med att åka hem, för det var då reservplanen hos SJ började fungera. Köerna söderut var dessutom markant mindre än de som gick norrut. När vi åkte hem stod det helt still mellan sträckan city – Södertälje.

Nåväl, idag har situationen varit något bättre och efter en soft och trevlig after-work på Hard Rock med Johan är det nu dags att krypa ner i sängen och titta lite på TV. Godnatt vintervärlden! 🙂