Ännu en YouTube-kopia

TV4 startade idag sin variant av videosajten YouTube. FejmTV heter nya satsningen, och visst är idén cool men fyran är nog tyvärr ute aningen för sent. Svenska varianter av utländska hypade tjänster är dömt att misslyckas.

TV4 beskriver siten själva i ett pressmeddelande: "Medlemmarna på FejmTV kan enkelt ladda upp sina egna videoklipp och på så sätt visa upp dem för övriga besökare på sajten. Här kan sedan besökarna rösta på vilka klipp man tycker bäst om (kallat att "fejma") och därmed kan man hamna på en topplista."

Visst känns det igen?

FejmTV är trea på bollen efter Googleägda YouTube och alla dess härmapor, inklusive Microsofts Soapbox. Den senare har jag testat en del och tycker den fungerar bra med ett enklare och renare gränssnitt än originalet. Jag tror det blir Google och Microsoft som fajtas i framtiden, även om hemmavideos och även här i Sverige. Trots att jag inte testat FejmTV särskilkt ingående så vågar jag nog döma ut siten omedelbart. Men, vem vet, de kanske lyckas? Det vore faktiskt lite kul.