Insikt

Har under flera veckor tänkt författa ett inlägg om tankarna hos oss stackars förvirrade förstagångsväljare. Nu inser jag dock att jag knappast kommer hinna klart med inlägget innan valet på söndag, och att publicera det efteråt är ju rätt meningslöst. Då är det ju liksom redan kört.

Det betyder dock inte att jag bestämt mig. Fortfarande tycker jag att valrörelsen är en stor soppa utan dess like och jag undrar varför i hela friden folk går på all smörja som sprutar ur dessa genomskinliga politiker. Och med tanke på att valrörelsen 2006 faktiskt varit ganska så våldsam i jämförelse med tidigare val (nu senast med bomben vid Folkpartiets valstuga i Malmö), hur ska det då se ut 2010?

Men… ni får alltså klara er utan mina förvirrade tankar kring det stundande valet, men i stora drag handlar tankarna bland annat om att Socialdemokraternas valparoll ”Alla ska med” skrämmer mig. Det känns som att en stor megalyftkran ska komma och lyfta mig i nackhåret för att sedan föra mig till det rosenfyllda Sosseland, oavsett om jag vill eller inte. Alla ska ju med.