Skånskt besök, pride och sol

Så har jag då besökt Stockholm Pride för första gången. Vilken fest! Som ni kanske läst i tidningarna deltog 30.000 personer i paraden i lördags och 350.000 (!) stod bredvid och tittade på. Det märktes; huvudstaden var packad med människor i olika former, färger och åldrar. Pride är en riktig folkfest och paraden var himla kul att få se ”live”. Folk har verkligen inga som helst hämningar på denna folkfest. 🙂 För folkfest är just vad det är; det var nog fler hetero- än homosexuella på plats om man räknar med oss straighta åskådare. Att bara titta på alla olika stilar, kläder och uppträdanden är en upplevelse i sig.

Tack Sofia för bilden!

Intressant att se i Prideparaden var företagens smygreklam. Sony Ericsson åkte med en stor buss täckt med reklambudskap, IKEA kampanjade med ”Kom in i garderoben” och så alla små och stora politiska partier som jagar väljare inför hösten. De flesta partierna hade roliga påhitt och fullt av folk i/runt sina fordon, utom Junilistan som hade satt en enda stackare i bil med släp som åkte omkring och såg löjlig ut. Dokusåpa-Natasha Peyre tycker jag kunde ha stannat hemma, bara det faktum att hon deltog i paraden var pinsamt enligt mig.

Nog om paraden.

Linus och Amanda från Skåne är på besök för en veckas semester. Tillsammans med dem samt Johan, Sofia och Erik delade jag ut Lovekondomer till Pridebesökarna i lördags. Ett par hundra förpackningar gick åt himla snabbt men jag måste berömma de två tjejerna i sällskapet för ett strålande jobb. De delade nog ut dubbelt så många kondomer som vi fyra killar gjorde tillsammans – på halva tiden. Jag vet inte vad man kan dra för slutsatser här men känner att fördomar inte är helt rätt att ta till i sammanhanget.

Nej, Sofia, det är inte McDonald’s-logon. 🙂

På kvällen i lördags spelade Darren Hayes i Tantolunden. Det hade varit kul att se honom live – har fått höra i efterhand att konserten var grym – men efter en heldag i Stockholm där vi i princip bara stod upp eller gick runt, orkade min kropp inte vara kvar på konserten. Jag hade bokstavligen gått av på mitten. Åkte hem ganska tidigt och sov gott hela natten.

Söndagen blev riktigt lugn och skön. Åkte med familjen till ett badställe utanför Strängnäs och njöt av livet ett par timmar. Filt vid vattnet, kaffe med smörgås och ett korsord så var söndagen räddad. Nu sitter jag här, svettig trots en kalldusch och förbereder inför nattens sömn. Nyckelorden för den kommande veckan är grönan, provtagning, grafikbearbetning och nyhetsvick.