Förföljd av tv-kameror

Okej, det här börjar kännas ganska lustigt. Någon verkar ha bestämt sig för att jag minsann ska fångas på film, till varje pris:

Måndag ca 11:00:
TV4 Stockholm filmar folk på perrongen på T-Centralen angående det nya mobilförbudet i kollektivtrafiken. Jag lyckas upptäcka kameran en centimeter innan jag kommer in i skottvinkeln, och mycket riktigt: tjejen framför mig syns i nyhetsinslaget senare på kvällen men gudskelov inte jag.

Måndag ca 18:00:
Kommer in på centralen efter jobbet och plötsligt ser jag en stor kamera som står på stativ. "FILMINSPELNING PÅGÅR" står det på en stor skylt. Hjälp, tänker jag och försvinner ner till mitt tåg fortare än… tåget…

Tisdag förmiddag:
Någon från TV4 Mälardalen står och intervjuar en kulturtant vid biblioteket i Strängnäs. Den här gången åker jag förbi med bil och riskerar inte att fastna på bild…

Fem minuter senare:
SVTs lokalstation filmar på tågstationen i Strängnäs när jag kliver ombord på tåget – sen riktar man kameran rakt på mig genom tågfönstret. Det är nu jag börjar misstänka att någon verkligen är ute efter mig…

Tisdag, runt lunch:
Filminspelning på centralen fortsätter tydligen… jag duckar.

Onsdag, 10:40:
Mitt i stora hallen på centralen pågår en intervju med myggmikrofoner och allt. Jag går självklart förbi mitt i intervjun…

Till dig som jagar mig med dina elaka videokameror vill jag bara säga: Lägg av!

Jag har redan varit med i tv en gång. Det var för tre år sedan och då handlade det om två-tre klipp på max en minut styck… i en dokusåpa. Fortfarande får jag höra "Jag såg dig på tv…" från folk jag inte ens känner.