Musik och harmoni

Det blev tidigt igår kväll, för en gångs skull. När jag gick till sängs passade jag på att sätta på di.fm’s kanal Chillout. Faktumet att jag fortfarande, drygt tolv timmar senare, sitter och gungar med i rytmen elektronisk soft psykadelisk relaxmusik, vittnar om att det är dags för en ny musikperiod i mitt liv.

Visserligen är mina musikaliska perioder tämligen korta; det brukar gå ett par dagar upp till en vecka innan jag återgår till att vara den gamla hederliga mix-Robin med allt ifrån soft pop och schlager till tyngre dance och hårdrock. Men… just nu är det alltså toksköna di.fm Chillout som ljuder ur högtalarna.

Detta har lett till att jag känner mig ovanligt lugn och harmonisk idag. Allt tar lite längre tid än vanligt men å andra sidan verkar det istället bli bättre och professionellare gjort. Det här blogginlägget, till exempel, skrevs inte alls klockan halv ett som det står här under. Nej, det skrevs från halv ett och under ett par timmar efter det – ett par ord då och då när det blev lite tid över. Skönt att inte stressa.

Jobb som vanligt idag, litet uppehåll mellan 16 och 18 (funderar på att shoppa de där solglasögonen som jag tänkt köpa i en månad nu…) och sedan är det Lovejobb för hela slanten ikväll.

Stockholm imorgon, sedan flyger jag till Skåne på torsdag för jobb och rekreation ett par dagar. Håll tummarna för bra väder!