Jag överlevde julen – en statusrapport

Som många av mina närstående vet är jag inte precis en sån som springer runt och hetsar med julklappar, julpynt, tomteskägg, risgrynsgröt, julskinka, rimstuga och julsånger i första taget. Jag är helt enkelt ingen julmänniska och alla tycker därför att jag är jättekonstig.

Hur som helst överlevde jag den fruktade julen i år igen.

Min familj, bestående av mamma, hennes man Anders och lillebror Felix, åkte på skidsemester i Österrike dagen före julafton. Julafton tillbringade jag därför med pappa, lillebror Elias och resten av släkten Siurua (släkten på pappas sida). Allt det traditionella ingick; julbord, jultomte, julgran, julklappar, julsånger.. ja, ni fattar poängen. Det blev ett mycket trevligt julfirande och för en gångs skull njöt jag verkligen av julmat. Antagligen för att jag var hungrig som en häst och hade kunnat äta upp en hel ko när som helst.

När själva julhelgen så var över fick jag besök i min villa (ja, den är bara min den här veckan) av söta, underbara Sofia som tillbringat ett par dagar här. Vi har hittat på lite allt möjligt, till exempel tittade Erik förbi för en mysig filmkväll i måndags. men främst har det skrattats en hel del. Om det har att göra med brist på sömn eller inte, ska vi nog inte gå närmare in på. En sak är iallafall säker. Bestick är ett riktigt intressant samtalsämne! 😉

En trevlig julhelg alltså, mot all förmodan! Nu väntar bara nyårshelgen. Det kan bli hårt, som Daniel och Andreas brukar säga.

Lillebror Elias, 2,5 år försöker hitta ut ur tomtemössan.

Tittut!