Hjälp mig välja mobiltelefon!

Okej, nu har jag ett problem. Min mobiltelefon (Sony Ericsson Z1010) suger. Den har varit hur bra som helst i över ett år och jag har varit supernöjd, men har helt enkelt slutat fungera bra nu och jag behöver en ny.

Jag har gått och väntat på de första rapporterna om nya W900i som släpps i mitten av december. Den verkade bra, men nu när jag fått höra vad folk som testat den tycker, är jag inte lika säker längre. Dessutom verkar priset landa på en orimligt hög nivå, vilket gör att jag nu ser mig omkring efter alternativ.

Dessa minimumkrav ställer jag på min mobiltelefon:

  • 3G. Först och främst måste telefonen klara 3G-bandet. 2G är stenålder och jag vill kunna lyssna på våra radiostationer i mobilen. Punkt.
  • En bra kamera. Jag tänkte låta bli att skaffa en ny digitalkamera och istället ta mina bilder med mobilen. Det kräver dock en bra inbyggd kamera, därför är det ett krav.
  • Sony Ericsson eller annat kvalitetsmärke. Det kommer att ta emot att behöva byta tillverkare eftersom jag varit så pass nöjd med SE hittills, men det känns som att jag nästan blir tvungen den här gången. Helst Sony Ericsson alltså, men om det krävs är jag (nästan) beredd att byta märke.
  • Synkfunktion. Jag vill kunna synkronisera telefonens telefonbok med Outlook.
  • Samtalsfunktion. Okey, det vore bra att kunna ringa med telefonen också så det måste faktiskt få vara ett krav.

Dessutom ska telefonen naturligtvis se bra ut. Viktigt viktigt.

Seså, hjälp mig att hitta en bra nalle nu. Den som hittar rätt kan få äran att exklusivt få en alldeles egen knapp för snabbuppringning i min telefonbok!