På sjukhus blir man väckt mitt i natten

Sjukhuset dag 1, operation om 9 dagar

Lyxsviten!

Det dröjde till runt klockan 3 innan jag lyckades somna i min hemska sjukhussäng. Sömnen varade dock inte särskilt länge, för efter någon timme började dialysmaskinen tjuta. Mjukvaran i maskinen jag använder har fortfarande en del buggar (även om tillverkaren vägrar erkänna det), och ibland piper den helt utan anledning. Nåja, till slut fick jag lite sömn i alla fall.

…”ända” till strax efter klockan sex. Då stormade tre sköterskor in och skulle ta en massa prover. Här ska man inte ligga och slöa hela dagarna! Upp och hoppa!

Vid 8:30 var det så dags att åka ner på bloddialysen för att få första behandlingen inför operationen i nästa vecka. Behandlingen tar bort antikropparna i blodet, allt för att eliminera risken för att kroppen stöter bort pappas njure när den väl sätts in. Efter några obehagliga allergiska reaktioner kunde jag faktiskt sova bort hela behandlingen! Den tog drygt två timmar så nu känner jag mig någorlunda utvilad.

Nu har jag inget planerat här på sjukhuset förrän imorgon bitti då det återigen är dags för samma förbehandling. Funderar på vad jag ska hitta på tills dess; kan ju faktiskt här sitta och göra lite jobb men det tar ju sån enoooooooorm tid över analogt modem! Alternativet är att åka in till stan, eller helt enkelt ligga och tråka framför tvn resten av dagen. Vi får se hur det blir. En sak är i alla fall säker; det är 9 dagar kvar till den stora operationen. Spännande, spännande.