”Mnjae, du får bara använda mobilen på balkongen…”

En sak jag har funderat över är synen på mobiltelefoner på sjukhus.

Jag använder mobilen jämt och ständigt för att hålla kontakt med familj, kunder, vänner och kollegor. I Eskilstuna är det inga problem att få använda mobilen på sjukhuset, utom inom skyltade zoner. Här i Uppsala är det dock annorlunda. Här har man en regel som inte ens personalen tycker är nödvändig – men som de måste följa ändå.

”Mnjae, vi har sagt att det går bra att stå ute på balkongen och prata i telefon… men inte inne på rummet”. Inte heller går det bra att stå vid fönstret och använda telefonen. Balkongen är det som gäller. Under de nio timmar jag hittills spenderat här, har jag sprungit fram och tillbaka till balkongen sex eller sju gånger för att svara i telefon eller ringa ett samtal.

Mobilsignalerna borde väl inte vara ”farligare” än TV-signalerna? Här har de TV på varje patientrum. Tycker det är dags att slopa den där gamla regeln och anpassa sig till samhället i övrigt. (Dessutom tycker jag att sjukhuset gott kan släppa in mig på sitt WLAN, men det känns som att det inte kommer hända det här årtusendet…)

Oj, kom på att jag sitter uppkopplad via 3G just nu… hoppsan. Det tänkte ju inte jag på… nästan.