Om kvällstidningar och pilska regenter

Alltså, det är ju nästan så att man blir tårögd.

Jag kan nog inte bli förvånad över vad Aftonbladet och Expressen hittar på längre, så jag sitter istället och fnittrar åt deras dumheter.

Kung Carl Gustaf råkar ha handen lite för långt ner på Helena Paparizous rygg när de kramas, en fotograf råkar få en bra vinkel och VIPS! Plötsligt har vi löpsedlar och rubriker i storlek med bombningarna i London förra veckan. Dessutom – som pricken över i:t – slänger man in den fruktansvärt relevanta frågan ”Har kungen handen för långt ner på Helenas bak?”. Å nej, tänk om svaret blir ja!

(Vad är för långt förresten? Är det när läsarna tycker att CG ser pilsk ut och verkligen visar hur mycket han njuter av att ha handen på den grekiska sångerskans rumpa? Patetiskt.)

Var det någon som ens noterade att flera hundra människor dog i en tågkrasch i Pakistan för ett par dagar sen? Just det. Aftonbladet valde att lägga den rubriken i liten font långt ner på sin hemsida.

Man kan tycka jag ger mig på och bryr mig alldeles för mycket om kvällstidningarna helt i onödan. Och ja, jag erkänner, det är kanske slöseri med energi. Problemet är bara att jag blir frustrerad när jag ser att folk verkligen köper skiten? Om någon har svaret på varför, kan ni väl dela med er. Snälla. Jag vill veta.

Åh, förresten. Missa inte det högaktuella scoopet om den nakna fotografen på Öland som kan vara anställd av Aftonbladet. Tack, Dagens Media!