It’s a strange world

Låg och kollade på en dokumentär igår. Det var en repris av Kalla Fakta från i våras, då man tog upp fallet med en 17-årig tjej som blev våldtagen när hon låg och sov. Förövaren erkände brottet men fick ändå bara straff för ”Sexuellt utnyttjande”. Varför? Jo, tjejen låg och SOV. Då är det inte lika allvarligt.

Nu har man iofs ändrat lagen så att det heter våldtäkt även om offret låg och sov, men KAN NI FATTA att den tidigare lagen förmildrade en våldtäkt som skett på någon som legat och sovit, varit berusad eller… håll i er… HANDIKAPPAD. Alltså, var man handikappad eller låg och sov var det plötsligt lite mer ”okej” eller ”förståeligt” att man våldtagit vederbörande. Eh?

Men värst var väl trots allt hur den stackars tjejen blev behandlad under polisutredningen och rättegången;

”Var du berusad? … inte det, okej. Hur länge höll han på då? … vaddå vet inte? Men då var du väl berusad? … nähä, hur länge höll han på då?”

”Men VAR det verkligen så allvarligt då? VAR du inte med på det, lite iallafall?”

och så vidare. Det är ju så man blir riktigt förbannad. Snacka om sjukt. Och som pricken över i:et blev straffet alltså förmildrat, för att tjejen SOV. Man förstår att hon blev frustrerad och väldigt ledsen 🙁 Och som om det inte var nog vägrade försäkringsbolaget att betala ut en krona… det var ju ”bara sexuellt utnyttjande”… såg samma dokumentär när den gick i våras och jag blev lika arg nu som då.

På tal om sjuk värld ja.

Explosioner i London. Många skadade och döda. En riktig attack mot det sk ”öppna samhället”. Vart är vi på väg? Samtidigt blir tre oskyldiga personer beskjutna på öppen gata i Malmö, en har dött redan.

En sorglig dag alltså, en sån dag där jag går och funderar på vad det är som händer egentligen. Jag försöker ständigt analysera hur folk tänker i olika situationer, som när man våldtar en stackars tjej, eller planerar en attack som kommer skörda hundratals oskyldiga liv. Ibland tror jag att jag lyckas få fram en rätt klar bild, ibland är det svårare. Men även om man förstår DERAS anledning (vad som rört sig i deras huvud), har jag mycket svårt att hålla med… det finns ALDRIG en anledning att skada en annan människa, oavsett vad dess ledare eller land gjort. Om alla tänkte likadant och skipade konstiga religioner och sekter kanske saker och ting skulle se bättre ut här i världen.

Oj, vilket seriöst och långt inlägg, men ibland blir jag bara så förbannad. Skulle kunna skriva hur långa inlägg som helst om vad jag tycker om hur folk behandlar varandra… men försökte hålla mig ganska kort här iallafall. Risken finns att saker misstolkas, hoppas inte.

En reaktion på “It’s a strange world

  1. Pingback: Snart blir våldtäkt nästan lagligt | Robin Calmegård

Kommentarer inaktiverade.