Glasögonorm

Jag har blivit glasögonorm igen!

Hade glasögon ända fram till 11 års ålder då jag lessnade och tog av mig brillorna en hel sommar, för att sedan vägra ta på mig dem igen. Har klarat mig bra utan glasögon; mitt synfel är inte så allvarligt egentligen, men under det senaste året har jag känt mig mer och mer obekväm i dunkelt ljus och vill gärna ha full belysning här hemma på kvällarna.

Därför valde jag att beställa ett par glasögon från nätet. Optikbutiken tar 395 kr för de flesta av sina bågar, inklusive slipning. Man beställer hem tre provbågar, testar vilken man trivs bäst med och skickar sedan tillbaka alla tillsammans med ett recept från en optiker. Efter någon vecka har man glasögonen helt färdiga i brevlådan. Hur smidigt som helst.

Normalt blir alltså totalkostnaden enbart 395 kr + priset för synundersökning hos optikern, men för mig blev det ett par hundralappar dyrare eftersom jag har specialglas slipade med prisma. Ändå landade priset på åtskilliga tusenlappar under vad det hade kostat i butik. Mina glasögon hade uppskattningsvis kostat 4-5000 kr i butik, fakturan från Optikbutiken landade på totalt 715 kr – och någon skillnad i kvalitet har jag inte märkt. Galet.

Nu känns det mycket bättre att sitta och jobba framför skärmen och jag slipper anstränga ögonen i onödan, samtidigt som jag ser detaljer betydligt bättre.